Gras laten leggen

Kunstgras & Graszoden

Als je op zoek bent naar manieren om meer groen in je tuin te brengen of om een speelveld voor je kinderen te maken, dan kun je overwegen om kunstgras of graszoden te gebruiken hoveniersbedrijf Quaars. Wij leggen het je uit! 

Het verschil tussen kunstgras en graszoden

Kunstgras en graszoden zijn verschillend van elkaar. Het grootste onderscheid is dat kunstgras kunstmatig is, terwijl graszoden echt gras bevatten dat in je tuin geplant wordt. Daarnaast is kunstgras duurder dan graszoden in aanschaf. Net als graszoden, heeft kunstgras onderhoud nodig en kunnen er nog steeds onkruidzaden in groeien vanuit de lucht. Dit betekent dat je nog steeds onkruid moet plukken. Het is dus een misvatting dat kunstgras vrij is van onkruid. Om de vezels van het kunstgras rechtop te houden, moet je het regelmatig opborstelen, omdat ze kunnen plat gaan liggen door neerslag en belopen. Ook kan kunstgras smelten, waardoor het onherstelbaar wordt. Wees daarom voorzichtig bij het gebruik van vuurwerk, sigaretten, vuurkorven of barbecues.
0
Voltooide projecten
0
Voltooide projecten
0
Voltooide projecten

Wat zijn de voordelen van kunstgras

Denk je eraan om kunstgras in je tuin aan te laten leggen? Dan is het verstandig om te kijken naar de voordelen die hieraan verbonden zijn. Bij Hoveniersbedrijf Quaars kunnen we kunstgras zo goed als naadloos verlijmen, wat een prachtig en natuurlijk effect geeft. We werken uitsluitend met hoogwaardig kunstgras dat op echt gras lijkt. Met kunstgras hoef je nooit meer te maaien en sproeien is ook niet nodig. Bovendien groeit er geen onkruid doorheen en ziet je grasmat er het hele jaar door mooi groen uit.

De voordelen van graszoden

Wist je dat graszoden een verkoelend effect hebben op je tuin en bijdragen aan de biodiversiteit? Het leggen van graszoden maakt je tuin direct diervriendelijker en milieuvriendelijker. Bovendien zijn graszoden voordeliger dan bestrating of kunstgras, omdat je een lagere meterprijs betaalt. Het onderhouden van graszoden kan echter wel een uitdaging zijn. Het vereist namelijk meer inspanning om de graszoden mooi en verzorgd te houden. Zo moet je de graszoden bemesten, bekalken, verticuteren, beluchten, beregenen, maaien en de graskanten steken. Maar als je bereid bent tijd en moeite te investeren, kun je er jarenlang van genieten. Kortom, het is de investering zeker waard!

Contact opnemen